Wat zijn mogelijke micro-interventies?

Hoe kan ik verbeteren?

Ons waarden systeem is voor velen een vaag of soft iets. In essentie is het niets anders dan weten en voelen wat je in het algemeen belangrijk vindt in een bepaalde context. Zoals bijvoorbeeld ‘verbinding’ of ‘resultaat’. Als er geen balans is tussen jouw persoonlijke waarden en die van het team, dan kunt je het misschien niet gelijk onder woorden brengen, maar je voelt het in de energie of motivatie die je kunt opbrengen voor de gezamenlijke resultaten. Jezelf verbeteren begint dus met het verhogen van je ‘gevoeligheid’.  Zit iets je niet lekker, stel dan de vraag: wat vind ik belangrijk (in het algemeen) en wat stelt het team nu centraal?

Samen verbeteren

De waarden van een team of groep zijn vaak moeilijk te omschrijven, maar eenvoudig te herkennen aan de manier hoe een team omgaat met moeilijke situaties. Staat dan bijvoorbeeld de mens centraal of het resultaat?  Gaat het meer om het individu of om de groep? De beste manier om de waarden van een groep boven water te krijgen is door te reflecteren over de keuzes die gemaakt zijn. Vragen zijn bijvoorbeeld:

  • Wat vinden wij als groep in het algemeen belangrijk?
  • Stellen wij de groep, het individu of de balans centraal?
  • Wat accepteren wij niet?

Andere interventies

Drijfveren test (bijvoorbeeld management drives of Mindsonar)

Inventariseren waarden teamleden

Balans waarden

Balans tussen persoonlijke en collectieve waarden zorgt voor diepere verbinding in teams.

Wij houden een goede balans tussen de persoonlijke en collectieve waarden

Een kwart van de teamleden heeft het gevoel dat er een goede balans is tussen de persoonlijke en collectieve waarden. Een even groot deel vindt dat niet. Dit is duidelijk een onderwerp voor gesprek in teams. Die balans is belangrijk om een diepere verbinding te krijgen, zodat teamleden ook bij het team willen horen (sociale cohesie) en daardoor meer van zichzelf inbrengen. (Bron: onderzoek verschil maken als verbinder)

Authentiek handelen

authentiek-handelenAuthentiek handelen gaat over de verbinding tussen jouw persoonlijke waarden en de collectieve waarden van een project of organisatie. Opkomen voor jezelf en voor elkaar, want inspiratie en meerwaarde ontstaat wanneer je de verbinding legt tussen wat je zelf doet en wat je samen bereikt voor anderen.  Daarom is het belangrijk aandacht te geven aan:

  • Mijn bijdrage
  • Kiezen vanuit het geheel
  • Balans waarden
  • Prioriteiten stellen
  • Interactie verbeteren