a2Results Ervaring Agile werken in traditionele projecten

Geplaatst door:

Kaart wordt geladen…

Datum/Tijd
Date(s) – 17/04/2018
17:30 – 19:30

Locatie
Ruysdael

Categorieën


Naar aanleiding van het uitbrengen van het Agile Manifesto worden Agile methodieken zoals SCRUM, SAFe, Kaban (Lean) voornamelijk toegeschreven aan omgevingen en projecten waar software- en productontwikkeling plaatsvindt. Maar ook in ‘traditionele’ projecten, waar veelal een lineaire of watervalfasering wordt toegepast, kan Agile werken effectief worden toegepast om deze projecten efficiënter te laten verlopen. Het A3-Agile model is een model dat principes van Agile werken integreert in traditionele projecten. Het A3-Agile model bestaat in de basis uit drie processtappen die samen een cyclus vormen. Deze cyclus kan, afhankelijk van bijv. grootte en doorlooptijd van het project, per project maar met name per fase of timebox worden doorlopen in de ontwikkeling van producten.

 

Maar omdat succes slechts voor 30% afhankelijk is van processen en 70% afhankelijk van de manier waarop mensen samenwerking in die processen, gaan we in de a2Results ervaring van 17 april op zoek naar de basiscondities van succesvol samenwerken binnen het A3-Agile model. Welke basiscondities (a2Results succesmarkers) zijn het meest belangrijk in elk van de processtappen en onderliggende activiteiten? Moeten we deze dan ook elke cyclus opnieuw beschouwen of niet en waar is dat afhankelijk van? Welke combinatie van succesmarkers zijn indicatief voor ‘willen’ en ‘kunnen’ in het kortcyclisch samenwerken?

Bookings

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.

0

Over de auteur:

Het is mijn passie om mensen, teams en organisaties te helpen bij hun (verdere) professionalisering. Met overtuiging mensen (opnieuw) in beweging krijgen, laten groeien. Belangrijke drijfveren voor mij hierbij zijn mensen, betrokkenheid, teamwork, resultaten, leren, plezier.
  Related Posts
  • No related posts found.

Voeg een Commentaar