Facilitator training

Geplaatst door:

Wil jij succes faciliteren?

Elke verbetering, verandering of vernieuwing is mensenwerk.  De a2Results® Facilitator training geeft je meer opties om succesvol resultaat te beïnvloeden. Met de a2Results® app ontdek je praktische micro-interventies voor verbetertrajecten, projecten en multidisciplinaire samenwerkingsverbanden.

Wat is een a2Results® Facilitator?

a2Results® staat voor acceleratie naar succesvolle resultaten. Het is een set van kennis, tools en interventies voor duurzame verbetering, verandering en innovatie. Een a2Results® facilitator is gecertificeerd in de specifieke toepassing van a2Results® .

Waaruit bestaat de training?

Het is een training van totaal twee dagen met een kort en krachtig programma om je te bekwamen (ervaringsgericht leren) in het gebruik van de a2Results® instrumenten en interventies. In hoofdlijnen:

 • Je kent de principes, aanpak en instrumenten van a2Results®;
 • Je hebt ervaren hoe je zeven menselijke succesfactoren beinvloedt;
 • Je weet hoe je de a2Results® Team app gebruikt voor krachtige interventies.
 • Supervisie en intervisie bij het gebruik van de a2Results® Team app

Doelgroep

Deze training is voor iedereen die zich verder wil ontwikkelen als begeleider van verbetering, verandering en innovatie, zoals: zelfstandige professionals, coaches, scrum masters, trainers, leerwerk begeleiders, teamleiders en managers.

Voordelen

Door de a2Results® Facilitator training krijg je een uitgebalanceerde set kennis, tools en interventies die gecombineerd met jouw eigen ervaring het verschil maakt in de meest uiteenlopende situaties. Zo krijg je voor elk van de zeven succesfactoren praktische voorbeelden van eenvoudige, maar uiterst effectieve micro-interventies om het succes van teams en groepen te versnellen. Alles is eenvoudige toepasbaar in het dagelijkse werk en zorgt ervoor dat samenwerking op een hoger plan komt. Of met andere woorden: dat er meer kans op succesvolle resultaten is. De training wordt verzorgt door een a2Results® Master trainer

Het programma (verdeeld over 2 dagen)

 • Inleiding – Verbinden van doelen en inspiratie
 • Wat is a2Results®? – Visie, Missie en drie succesvragen
 • Praktijkkader bovenstroom/onderstroom en de zeven succesfactoren
 • Hoe gebruik je de a2Results® Team app – Vastleggen/interpretatie/interventie
 • Werken met succes markers – Intervisie en uitbreiden interventies
 • Expert presentaties – Combineren met eigen ervaring
 • a2Results® team prestatie – Case en integratie

 

Meer informatie

De certificering is een individuele certificering met een certificaat op naam. We verzorgen ook incompany trajecten voor groepen professionals die vanuit hetzelfde kader willen werken, zoals projectmanagers, Agile coaches of trainers van een interne academie.

In 2016 heb ik met veel enthousiasme deelgenomen aan de facilitator training waardoor ik als facilitator het professionele kader  in de praktijk ben gaan toepassen. Alhoewel ik met een aantal aspecten wel in meer of mindere mate in mijn praktijk in aanraking was gekomen, was het een verademing om nu kennis te nemen van een formule die volledige is, rust op een goed fundament en ook  nog eens met goede, laagdrempelige tooling werkt.  Het is aanstekelijk om de drive en beleving van de directe geestelijke vaders te ervaren.De eerste ervaringen in praktijk met het geleerde zijn zeer positief en hoopgevend !!!

 Ron Roosendaal, Scrum Master / Coach, Ordina

De Groeizaak ontwikkelt hoog opgeleide professionals en hun organisaties. Managers vragen mij ‘Ingrid hoe stimuleer ik de samenwerking in mijn team, hoe zorg ik dat mijn team beter gaat presteren?’ Het antwoord ligt ten dele voor het oprapen en voor een deel in de diepte. Samenwerken gaat namelijk niet altijd vanzelf. In een scrum-, project- of managementteam, zie ik vaak dezelfde uitdagingen. Soms zijn de oorzaken hard. De KPI’s of doelen zijn bijvoorbeeld niet duidelijk. Veel vaker zijn de oorzaken zacht. Karakters en stijlen verschillen of teamleden vinden andere doelen belangrijk. In 2016 volgde ik de a2Results® facilitator training van Rien van Leeuwen. Dit gaf mij direct handvatten waarmee je in de onderstroom en bovenstroom kunt interveniëren. Rien weet dat als geen ander op een interactieve en inspirerende manier te vertellen. Een aanrader! – Ingrid Scheijven- info@degroeizaak.nl

0

Over de auteur:

Ik ben een professional die werkt vanuit verbinding met innovatieve kracht. Ik begeleid leer- ontwikkel- en groeiprocessen van professionals, teams en organisaties.
  Related Posts
 • No related posts found.

Voeg een Commentaar