Samenwerken in projectonderwijs

Projectonderwijs wordt in het WO en HBO intensief toegepast. Studenten werken groepsgewijs in een app-picture-768x576projectsetting aan een opdracht die zo dicht mogelijk bij de praktijk van het bedrijfsleven ligt. Naast de inhoudelijke opdracht is ook de samenwerking in de groep een essentieel onderdeel  van deze onderwijsvorm. Net als in het bedrijfsleven bepaalt de kwaliteit van die samenwerking voor 60-70% het resultaat.

Daarom kunnen alle WO en HBO studenten via de onderwijsinstelling kosteloos toegang krijjgen tot het gebruik van de a2Results® Team app. Dit instrument brengt  de zeven menselijke succesfactoren in kaart die aan de basis liggen van succesvolle teams. Door de inzet van de a2Results® Team app wil de a2Results® community de kwaliteit van het onderwijs positief beïnvloeden.

Samenwerken moet je ook leren!

Gedurende de uitvoering van een projectopdracht gebruikt jouw studentengroep meerdere keren de a2Results® succesfactorscan voor studenten om de teamontwikkeling inzichtelijk te maken. Je krijgt concrete handvatten om de samenwerking in jouw team te bespreken en te verbeteren.

Biedt jouw onderwijsinstelling deze mogelijkheid nog niet, laat dan je coach  contact met ons opnemen en wij helpen de haar of hem verder.

 •  Door de praktische tips konden we gelijk actie ondernemen

  –Student Hogeschool

 • Binnen 10 minuten herkenden we hoe we samenwerken

  –Student Hogeschool

 •  Verrek, deze shit werkt echt!

  –Student Hogeschool

Lees meer over ons studenten programma

Download app of ga naar webversie

r-web

google-play

apple-store

Ontwikkeld door app-vise

Sleutel tot succes

Een event is een gebeurtenis waarvoor je een succesfactorscan wilt uitvoeren, bijvoorbeeld een overleg of een periode waarin je aan je project hebt gewerkt.  Per event wordt een event code aangemaakt die de deelnemers gebruiken om via de succesfactorscan app de scan in te vullen. Door het gebruik van de event code wordt bepaald welke resultaten van de scan bij elkaar horen en wordt de succesfactor rapportage gemaakt.

De event code kan in combinatie met een identificatie van de deelnemer worden gebruikt om de scan in te vullen, maar ook om op een later tijdstip de rapportage nogmaals op te vragen.

Hulp op school

Je coach op school is het eerste aanspreekpunt voor vragen rondom de succesfactorscan voor studenten en de app. Je coach kan:

 • Eventcodes uitgeven;
 • Helpen bij interpretatie van de uitkomsten;
 • Suggesties doen voor interventies;
 • Contact met ons opnemen in geval van problemen.

Hulp als je het nodig hebt

Als je vragen of problemen hebt, mijn je contact opnemen met je coach of kijken op de Ruysdael support pagina

Zo werkt het