Wil je effectiever samenwerken?

a2Results® zorgt voor sneller, beter en bestendiger resultaat. De a2Results® Team app maakt beleving bespreekbaar. Dit verbetert de interactie tussen mensen en verhoogt de kans op succes. Het gebruik is eenvoudig en snel. Binnen een half uur weet je de juiste interventie om de teamdynamiek te verbeteren en succes te versnellen. Herhaal de stappen en je houdt de versnelling samen vast. De a2Results® Team app is tweetalig (Nederlands en Engels).

Voorbereiding

Download of ga naar webversie

Download a2Results Team app in de app store.

Download a2Results Team app van google play

Gebruik a2Results Team app via succesfactorscan.nl

Ontwikkeld door app-vise

Gebruik

Je krijgt toegang door een e-mailadres en eventcode in te voeren. Deze code koop je op de a2Results website of ontvang je van een facilitator.

Waar gaat het over?

Wat is de a2Results Team app?

Lees meer over de aanpak

Bestellen

Bestellen kan op drie manieren:

In alle gevallen kunnen wij u verder helpen met interventies en versnelling.

Van beleving naar beeld

Hoe maak je het onbespreekbare bespreekbaar?

Soms is het erg lastig om te achterhalen waarom het niet loopt of waarom teams niet werken. Het is minstens net zo lastig om te plaatsen waarom een team juist wel succesvol is. Dat komt omdat beleving en perceptie niet altijd makkelijk in woorden is te vatten. Een goed gesprek, met ondersteuning van een samenhangend beeld, kan blokkades wegnemen en een succesvolle werkwijze versnellen.

Met de a2Results® Team app breng je beleving in kaart. Iedereen geeft een waardering voor vijfendertig uitspraken, die verdeeld zijn over zeven succesfactoren. Daarna is er een basis voor dialoog en interpretatie.

Je kunt op twee manieren te werk gaan:

 • Een event code aanvragen en de a2Results®Team app via een webadres gebruiken;
 • De a2Results® Team app downloaden, een event code aanvragen en op smartphone of tablet gebruiken.

Van beeld naar betekenis

Hoe zorg je voor transparantie en samenhang?

Na de vastlegging van de beleving van de succesfactoren volgt een belangrijke tweede stap: samen betekenis geven aan de verzamelde informatie. Met behulp van een teamprofiel (op een webpagina of met de a2Results® Team app)  interpreteert het team de ‘foto’ van de huidige situatie aan de hand van drie vragen:

 • Herkennen we het beeld?
 • Wat gaat goed en wat kan beter?
 • Wat gaan we vasthouden en wat gaan we verbeteren?

Afhankelijk van de situatie en ambitie kunnen andere instrumenten ingezet worden om de interpretatie te verdiepen of specifieke interventies te vinden (zie succesversneller voor teams)

Deze interpretatie kan het team zelfstandig doen of onder begeleiding van een a2Results® facilitator. Dit is een ervaringsdeskundige op het vlak van de aanpak en succesfactoren. Zie ook:  gecertificeerde a2Results® facilitators

Van betekenis naar bewust doen

Hoe richt je samen de aandacht op verbetering?

Na de interpretatie is het tijd voor de interventies.  Het gaat erom om datgene aan te pakken wat in de gegeven situatie het verschil maakt. Een interventie heeft tot doel om te doorbreken wat niet meer werkt en om een nieuwe werkwijzen te vinden.

De a2Results® Team app heeft ingebouwde links naar het kennisplatform van de a2Results Community, zoals:

Van actie naar acceleratie

Hoe hou je het vast?

Oefening baart kunst. Een nieuwe aanpak of werkwijze heeft herhaling en regelmaat nodig om in te slijten in dagelijkse routine. Dat wordt eenvoudig met de a2Results® Team app. Gewoon een nieuwe event code aanvragen en de cyclus van vastlegging, interpretatie en interventie herhalen. Sommige teams doen dit elke paar weken (bijvoorbeeld in Agile omgevingen), anderen kiezen voor een periode van zes weken (zelfsturende teams of projecten) of zes maanden (reguliere samenwerkingsverbanden).

Wil je ondesteuning?

 

Ga dan naar de a2Results® support pagina.

Gebruikers

 • Iedereen kan de a2Results® Team app downloaden of gebruiken via het web. Je hebt alleen een event code nodig. Aan deze eventcode is een aantal gebruikers gekoppeld.
 • Stel dat je een succesfactorscan wilt maken voor een projectoverleg met 6 deelnemers, dan logt elk teamlid in met dezelfde event code en zijn of haar eigen emailadres.
 • Vooraf schaf je deze event code aan. Achteraf gebruik je deze code om het teamprofiel te bekijken.

Lees de case stories over het gebruik.

a2Results® Facilitators

 • a2ResuIts® Facilitators zijn door Ruysdael gecertificeerd en gebruiken de a2Results® Team app als instrument.
 • Zij zijn zelf ook gebruiker, maar meestal schaffen zij vooraf in grotere hoeveelheden de eventcodes aan, zodat zij deze snel kunnen inzetten in hun begeleiding.
 • Zij hebben in de a2ResuIts® Team app ook bijzondere rechten, bijvoorbeeld om het teamprofiel te zien zonder dat ze de scan invullen.

a2Results® Partners

 • Je kunt als partner de a2Results® Team app en event codes wederverkopen.
 • a2Results® Partners kunnen net zoals de facilitators de Team app downloaden of gebruiken via het web.
 • Daarnaast hebben zij toegang tot een administratie-systeem waarmee zij zelf event codes kunnen aanmaken.